Saturday, April 15, 2006

Αυτόνομοι Χώροι

Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ 4-7 Μαϊου 2006 στην Αθήνα έχουν προγραμματιστεί δυο διαφορετικές συναντήσεις με θέμα τους ΑΥΤΟΝΟΜΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.

Η πρώτη συνάντηση γίνεται στα πλαίσια του Ε.Κ.Φ.

Η δεύτερη είναι η "απάντηση" του "αντιεξουσιαστικού χώρου" και γίνεται και αυτή τις ίδιες μέρες.

Θα προσπαθήσουμε να περάσουμε και από τις δυο. Η συζήτηση για αυτόνομους, εναλλακτικούς, ελεύθερους χώρους είναι πάντα από τα αγαπημένα μας θέματα...

Απολογισμός του φεστιβάλ μας



Καταρχήν οι δημοσιογράφοι φαίνεται να αγνοούν ότι η 21 η Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στο Ρατσισμό... (δεν αγνοούν όμως ότι η ίδια μέρα είναι π.χ. αφιερωμένη και στον ύπνο!!!).

Παρόλα αυτά το τριήμερο φεστιβάλ μας είχε δημοσιογραφική κάλυψη - μικρή στα κλασικά έντυπα μέσα και ανέλπιστα μεγάλη στα διαδικτυακά περιοδικά.

Ο κόσμος που πέρασε ήταν σχετικά λίγος. Ακούσαμε όμως πολύ ενθαρρύτικα σχόλια και γνωρίσαμε και άτομα που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις επόμενες εκδηλώσεις της ΟΜΑΔΑΣ ΡΗΓΜΑ.

Ελπίζουμε, λοιπόν, να πραγματοποιούμε ποιο συχνά ανάλογες εκδηλώσεις, ειδικά από τη στιγμή που βλέπουμε ότι και σχετικές εκδηλώσεις γίνονται ελάχιστες από τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι δημοσιογράφοι ασχολούνται περιστασιακά μόνο με θέματα ρατσισμού και ξενοφοβίας - καλό δεν είναι να τους δίνουμε εμείς τις σχετικές αφορμές κι όχι κάποια περιστατικά ρατσισμού...