Thursday, March 29, 2007

Dark Gates

Δείτε αυτό το απίστευτο βίντεο!

Thursday, March 22, 2007

ΜΟΥΣΕΣ

Άντε καιρός είναι να μιλήσουμε για αυτούς τους ανθρώπους σοβαρά, πέρα από την ειρωνεία της τηλεόρασης και τις καρικατούρες που δημιουργεί...

Wednesday, March 21, 2007

ΤΟ ΠΙΑΝΟ!

Της ΓΓΝΓ είναι παραγωγή το παρακάτω βίντεο. Δεν εντυπωσιάζει... Το βάζουμε στο blog μας γιατί γενικά μας ενδιαφέρει το θέμα: πώς μιλάς για ανθρώπινα δικαιώματα μέσα από την τέχνη!

Monday, March 19, 2007

21 Μαρτίου 2007

Αυτή την ημέρα θα ακούσετε και πάλι από τα ΜΜΕ για την ημέρα της ποίησης, της δασοπονίας, του ύπνου και φυσικά ότι είναι η πρώτη μέρα της άνοιξης. Είναι λοιπόν μια πολύ ενδιαφέρουσα πραγματικά ημερομηνία.

Μόνο που θα ξεχάσουν σχεδόν όλοι για άλλη μια χρονιά να αναφέρουν ότι είναι και η Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στο Ρατσισμό (ΟΗΕ).

Όχι ότι θα έλυνε και κάποιο πρόβλημα αυτό, αλλά και πάλι το να μη το αναφέρουν κάτι δείχνει... Για αυτό και η ΟΜΑΔΑ ΡΗΓΜΑ προσπαθεί κάθε χρόνο να διοργανώνει κάποια εκδήλωση για να μην ξεχνάμε!

Saturday, March 17, 2007

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ




ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στο Ρατσισμό (Τετάρτη 21 Μαρτίου) η ομάδα ΡΗΓΜΑ σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2007 στο ASH IN ART (Καρέα 11, αρχ. Λ. Βουλιαγμένης)

21 Μαρτίου 1960: «Σφαγή του Σάπερβιλ». 70 μαύροι διαδηλωτές σκοτώνονται σε διαδήλωση κατά του Απαρτχάιντ στη Ν. Αφρική. Ο ΟΗΕ έχει καθιερώσει αυτή την ημέρα ως ημέρα υπενθύμισης για το πού μπορεί να οδηγήσει το ρατσιστικό μίσος.

Με προβολές ντοκιμαντέρ και ταινιών μικρού μήκους, μουσική, video art, φωτογραφία και έκθεση βιβλίου και fanzines, θυμίζουμε ότι η διαφορετικότητα είναι πλούτος, ομορφιά, είναι η ίδια η ζωή.

Θα προβληθούν φωτογραφίες από τους γνωστούς φωτογράφους: Σπύρο Τσακίρη, Μάριο Λώλο, Θανάση Σταυράκη, Γιάννη Κόντο, Γιώργο Φιωτάκη, Πέτρο Γιαννακούρη, Radu Buraga (επιμέλεια www.fotoartmagazine.gr)
Καθώς και από τη Φωτογραφική Ομάδα Ash In Art http://www.photo-ashinart.blogspot.com/

Είσοδος ελεύθερη
Οι προβολές θα ξεκινήσουν στις 20.00

Η Αντιρατσιστική – Πολιτιστική Ομάδα ΡΗΓΜΑ συγκροτήθηκε το Φεβρουάριο του 1998 από εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες με σκοπό την αντίδραση στα ολοένα αυξανόμενα περιστατικά ρατσισμού, ξενοφοβίας και κοινωνικού αποκλεισμού. Χρησιμοποιεί κυρίως πολιτιστικές εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ